آهنگ های ملل مختلف و تفاوت های بین آنها
از زمانی که موسیقی در جهان کشف شده است تا به اکنون هر منطقه و یا محله ای به دنبال اختراع سبک هستند و طبیعتا با موزیک های منطقه خود لذت می برند. آهنگ های ملل های مختلفی در جهان هستند که هر کدام سبک های متفاوتی را ارائه می دهند. شما ایران عزیز خودمان را که در نظر بگیرید هر منطقه ای از جمله خراسانی، بندری، شمالی، کردی، لری، ترکی و .. همه و همه سبک هایی برای خود دارند که ما در ایران به نام آهنگ های محلی می شناسیم.
در ملل های مختلف نیز موسیقی در سبک های مختلفی می باشد که هر کدام با هم تفاوت هایی دارند. از کشور های آسیایی همچون عربی زبان ها، ترک زبان ها، چینی ها و کره ای ها و .. همه سبک هایی دارند تا به موسیقی اروپا و آفریقا که هر کدام نیز ساز هایی برای خود دارند. اگر برای مثال موزیک محلی آفریقا را در نظر بگیرید؛ متوجه خواهید شد که از ساز های پرکاشن خاص و بی نظیر و یا ساز هایی فوق العاده خاص استفاده می شود. نتیجه کلی این مبحث این می شود که هر موسیقی طنین خاص یک منطقه است که بیانگر وجود اخلاقیات و روحیات آن منطقه می باشد.
نمونه موسیقی های ملل ها و نقش آنها در ایران
آهنگ افغانی
آهنگ های افغانی یک طنین خاصی دارند و هارمونی آن ها به گونه ایست که حتی منطقه تایباد ایران نیز مشابه به ساز بندی های موسیقی افغانی می باشد که بسیار لذت بخش می باشند.
آهنگ ترکی
آهنگ های ترکی نیز در ایران نقش گذاشته اند و کمی با کشور ترکیه و ارمنستان که همسایه های ما هستند در سبک های مشابهی کار می کنند که از جمله می توان به افشین آذری خواننده دو زبانه ایرانی اشاره نمود.
آهنگ بندری عربی
موسیقی های بندری ما نیز همانند ریتم های کار های عربی هستند و بسیار فضای جذابی دارند که سایت آی ریتم یکی از بهترین منابع برای دریافت موزیک های جدید بندری و جنوبی می باشد.
آهنگ بلوچی
این دسته از موزیک های بلوچی ما نیز کمی در سبک موزیک های هندی هستند و مشابه بهم هم ساز بندی شده اند.
هر چند قابل ذکر است که این گفته ها فقط به تاثیر موسیقی های ملل های مختلف بر روی موسیقی های ایران می باشد و گرنه موسیقی اصیل ایران عزیز تاکنون جزو بهترین و پر طرفدار ترین های موسیقی های جهان می باشد و زبان زد خاص و عام است.
ساز بندی های متفاوت در آهنگ ملل
هر منطقه یک ساز خاص دارد که در این مقاله ما به معرفی چند ساز متفاوت و جذاب جهانی می پردازیم:
- تار / این ساز را مادر ساز های ایرانی می نامند که از سه سیم دوبل شده در کنار هم ( مجموعا شش سیم ) در ساخت آن استفاده شده است و بدنه ای دو پهلو دارد که جزو بی نظیر ترین ساز های جهانی به شمار می رود.
- گوچین / ساز باستانی کشور چین است و دارای هفت سیم از جنس ابریشم و یا فلز است و گستره صدایی حدود 4 اکتاو دارد. این ساز نیز بسیار آرامش بخش است و در موزیک های شرق آسیا نیز کاربرد زیادی دارد.
- کالیمبا / ساز مخصوص آفریقا که در حدود سه هزار سال گذشته در سواحل غربی آفریقا یافت شد و صدایی بی نظیر دارد. کالیمبا به نام های پیانوی انگشتی و مالیمبا نیز شناخته می شود که کاربرد جامعی در سرتاسر دنیا دارد.
- چگور / سازی بسیار خاص و بی نظیر آذربایجانی که در میان آذری های ما نیز بسیار رایج است و استفاده می شود. این ساز شکل عودی می باشد و کمی از ساز سه تار بزرگ تر است.
- فاگوت / این ساز نیز جزو ساز های بادی به شمار می رود و از ساز های اختصاصی و جذاب انگستان می باشد که برای اولین بار در اروپا یافت شد. ساختمان کلی این ساز مشابه به کلارینت می باشد.
ساز های مختلف زیادی وجود دارد که ما فقط به برخی از این ها اشاره کرده ایم که توضیح بیشتر ان در این مقاله نمی گنجد و می توانید با مراجعه به سایت آی ریتم به آدرس www.ireetm.com مراجعه نمایید و از مقالات موسیقی جامع آن بهره مند گردید.
برای دانلود آهنگ بر روی لینک زیر کلیک کنید.