آینده اتریوم بعد از آپدیت جدید چگونه خواهد بود؟
آینده اتریوم بعد از آپدیت جدید چگونه خواهد بود؟
بنیانگذاران اتریوم اندکی پس از راه اندازی این بلاکچین، برنامههایی برای انتقال آن از یک شبکه اثبات کار به یک شبکه اثبات در سر داشتند. اما یکی از الزامات این تحول، مرج بود، آپدیتی که کاربران مدتها در انتظار آن بودند و سرانجام اجرایی شد.مرج با ترکیب لایههای اجرا و اجماع شبکه اتریوم این بلاکچین را از مدل اثبات کار (POW) به اثبات سهام (PoS) تغییر داد. اما این تنها اولین قدم در مسیر تکامل اتریوم محسوب میشود.
در واقع، این انتقال بسیار راحتتر از آنچه که همه انتظار داشتند پیش رفت، اما سالها یا حتی بیش از یک دهه طول میکشد تا بفهمیم جزئیات دقیقاً به چه صورت عمل میکنند. روی هم رفته، اکنون توجه توسعهدهندگان اتریوم، بر روی حل مسئله مقیاس پذیری شبکه متمرکز شده است. در این مقاله با ما همراه باشید تا به تاثیرات آپدیت جدید بر شبکه اتریوم و آینده این بلاکچین بپردازیم. قابل به ذکر است که شما میتوانید برای خرید ارز دیجیتال اتریوم اینجا کلیک کنید.
تأثیر آپدیت جدید مرج روی آینده اتریوم
شبکه اثبات سهام دارای مزایای زیست محیطی قابل توجهی در مقایسه با مدل اثبات کار است و طبق نظر کارشناسان، تمام پروژههای ارز دیجیتال باید در نهایت به سمت فناوری اثبات سهام حرکت کنند.
اتریوم در نتیجه به روزرسانی مرج چندین تغییر قابل ملاحظه را تجربه میکند. یکی از این تغییرات در مدل امنیتی و الگوریتم اجماع شبکه است. با انتقال به مکانیزم اثبات سهام، امنیت بلاکچین اتریوم دیگر توسط ماینرهایی با رایانههای قدرتمند تامین نخواهد شد. بلکه اعتبارسنجها با سپردهگذاری توکنهای ETH امنیت شبکه را تأمین خواهند کرد. بنابراین، ارزش اقتصادی اترهای سپردهگذاری شده است که در تامین امنیت بلاکچین نقش دارد.
هرچند برای اعتبارسنجی شبکه به سپردهگذاری 32 اتر نیاز است، اما هر چه اتر بیشتری سپردهگذاری یا استیک شود، شانس انتخاب شدن به عنوان اعتبارسنج شبکه بیشتر میشود. هنگامی که به عنوان یک اعتبارسنج توسط شبکه انتخاب شدید، پاداشی را در قالب کارمزد تراکنش دریافت خواهید کرد. کارمزد تراکنشهایی که به اعتبارسنجیها پرداخت میشود، همان کارمزد گس (Gas) است که کاربران برای انجام تراکنش در بلاکچین میپردازند.
پس از مرج، اعتبارسنجها مسئول مدیریت تراکنشهای اتریوم خواهند بود. اعتبارسنجها (Validators) کسانی هستند که ترتیب اسلات ها (-Slot اصطلاح جدید برای بلوکها پس از انتقال شبکه به اثبات سهام) را پس از اجرای مرج تعیین میکنند.
با خارج شدن ماینرها از صحنه، انتظار میرود ردپای کربن اتریوم کاهش یابد. اعتبارسنجها نیازی به استفاده از رایانههای قدرتمند و پرمصرف نخواهند داشت. به این ترتیب، پیشبینی میشود که مصرف برق اتریوم بیش از 99 درصد کاهش یابد.
مرج همچنین بر نرخ انتشار اتر (ETH) تأثیر خواهد گذاشت. این رویداد باعث کاهش انتشار ETH جدید تا حدود 90درصد میشود. ضمن آنکه شبکه به سوزاندن توکنها در هر تراکنش ادامه خواهد داد و در نتیجه یک شبکه ضدتورمی ایجاد میشود.
چرا مرج مقیاس پذیری شبکه را افزایش نمیدهد؟
مرج به هیچ وجه بر مقیاس پذیری شبکه تأثیر نمیگذارد، زیرا این خارج از حیطه این به روزرسانی است. مرج ظرفیت بلاک چین اتریوم را افزایش نمیدهد. به این ترتیب، هیچ تغییری در سرعت شبکه یا کارمزد تراکنشها در لایه پایه ایجاد نخواهد کرد. مرج فقط پروتکل اجماع حاکم بر شبکه را تغییر میدهد.
در طول این سالها، ثابت شده که حل مشکل مقیاس پذیری برای بلاک چینها دشوار است. این امر به دلیل یک مفهوم به نام پارادوکس بلاکچین یا معضل سهگانه بلاکچین است. این پارادوکس سه جنبه دارد: مقیاس پذیری، غیرمتمرکز بودن و امنیت. این معضل سهگانه استدلال سادهای دارد. امکان بهینهسازی هر سه مورد بهطور همزمان وجود ندارد و بهبود یک یا دو مورد به هزینه مورد سوم تمام میشود.
اتریوم برای حل مشکل مقیاس پذیری خود مسیر متفاوتی را طی میکند. توسعهدهندگان اتریوم به جای اینکه یک لایه پایه بزرگ و شلوغ همه کارها را انجام دهد، میخواهند از طریق سیستمی از لایههای متعدد به مقیاسپذیری دست یابند. اتریوم این کار را با تقسیم بلاکچین به چندین بخش انجام خواهد داد.
همانطور که گفتیم، پس از آپدیت مرج یک به روزرسانی دیگر به نام سرج ((The Surge اجرا خواهد شد. این آپگرید فناوری «شاردینگ» را معرفی میکند که با تقسیم شبکه به زنجیرههای کوچکتر به نام «شارد» به افزایش مقیاس پذیری اتریوم کمک میکند. انتظار میرود فناوری شاردینگ مقیاس پذیری اتریوم را تا صد هزار تراکنش در ثانیه افزایش دهد. این فناوری احتمالاً در سال 2023 اجرایی خواهد شد.
آپدیت مرج باعث کاهش تورم اتر نخواهد شد
با به روزرسانی مرج، سیاست پولی اتریوم تغییر خواهد کرد. اما یک تصور غلط رایج وجود دارد که اتر (ETH)، ارز دیجیتال بومی بلاک چین، دچار کاهش تورم خواهد شد، در حالی که اینطور نیست. حرکت به سمت اثبات سهام، فشار ضد تورمی را به ارز دیجیتال وارد میکند. چرا؟ زیرا ارزهای دیجیتال کمتری به کسانی که شبکه را ایمن نگه می دارند نسبت به قبل پاداش داده می شود.
در شبکه اثبات کار، ماینرها مجموعا حدود 13 هزار ETH در روز پاداش می گیرند. اما زمانی که بلاکچین اتریوم به اثبات سهام تغییر میکند، این عدد تا 90 درصد کاهش می یابد و حدود 1600 اتر به کل استیکرها یا سپرده گذاران پاداش داده میشود.
در همین حین، مقدار معینی از ETH که در قالب کارمزد تراکنش به شبکه پرداخت میشود، سوزانده میشود – تغییری که سال گذشته از طریق طرح EIP-1559 اعمال شد. این همراه با کاهش نرخ انتشار، یک فشار ضد تورمی به ارز دیجیتال اتر وارد میکند، اما بهطور خودکار باعث ضد تورمی شدن ETH نمیشود. بلکه باعث کاهش نرخ تورم ان می شود. با گذشت زمان، ممکن است اترهایی بیشتر از آنچه در طول سال صادر می شود سوزانده شود، اما مرج به تنهایی این امر را محقق نمی کند.
به روزرسانی های بعدی اتریوم
سه به روزرسانی دیگر هم بعد از سرج ارائه خواهند شد، ورج (The Verge)، پرج (The Purge) و اسپلرج (The Splurge). این به روزرسانی ها با کاهش فضای حافظه مورد نیاز برای اعتبارسنجها، به بهینهسازی ذخیرهسازی دادهها در اتریوم کمک میکنند. بهینهسازی دادهها نیز به کاهش ازدحام بلاکچین اتریوم کمک میکند.
در نهایت، با مقیاس پذیر تر کردن شبکه، تعداد تراکنشهایی که اتریوم میتواند در ثانیه پردازش کند افزایش مییابد و هزینه استفاده از شبکه کاهش مییابد.
جمع بندی
آپدیت مرج (Merge) اتریوم را در رقابت مستقیم با سایر شبکههای لایه 1 قرار میدهد و همچنین امکان ساخت یک اکوسیستم قوی لایه 2 بر روی این شبکه را فراهم میسازد. هرچند این به روزرسانی چندین بار به تعویق افتاده است، اما اجرای موفقیت آمیز آن تضمین خواهد کرد که اتریوم همچنان یک شبکه قرارداد هوشمند پیشرو باقی خواهد ماند.
همانطور که در این مقاله دیدیم، آپدیت مرج تاثیر خاصی روی تورم ارز دیجیتال اتر، کارمزد و سرعت تراکنشهای شبکه نخواهد داشت و این تغییرات به به روزرسانیهای بعدی اتریوم بستگی دارد، اما نمیتوان از اهمیت این آپدیت در شکل دهی آینده اتریوم چشم پوشی کرد، چرا که این اولین گام بزرگ در مسیر انتقال بلاکچین به شبکه اثبات سهام محسوب میشود.
برای دانلود آهنگ بر روی لینک زیر کلیک کنید.